Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Tygří celky zahájí sezónu 2019/2020

12.09.2019 | Daniel Langer

Ml. Boleslav - Dlouhé čekání a nabírání kondice v rámci letní přípravy je u konce. O víkendu zahájí soutěže jak mužský tým, tak junioři. Kde se jednotlivá mužstva v ligové premiéře představí a jak se na start soutěže těší se dozvíte na následujících řádcích. 

Muži
1. kolo 2. Ligy: TJ KOVO Praha B - HBC Tygři Mladá Boleslav 
Neděle 15. září od 17:00, Praha - Palmovka

Tygří mužstvo čekala před začátkem sezóny nemalá výzva. Trenér A týmu Lukáš Nevosad a jeho realizační tým ukončil působení v mužském hokejbale a nadále se chce věnovat už jen přípravě mládežnických hráčů v kategorii juniorů. Před muži tak stála volba, jestli se pokusit udržet účast v třetí nejvyšší soutěž, nebo na ambicióznější plány prozatím rezignovat a pokračovat pouze v oblastní PHbL, ve které v minulé sezóně působil B tým. Oproti očekávání bylo rozhodování poměrně jednoznačné a jednoduché, Tygři budou pokračovat ve 2. Lize. Novinkou tak pouze je, že po pěti víceméně úspěšných letech končí své působení zmiňovaný B tým a všichni mužští hokejbalisté působící v klubu tak budou koncentrováni v jednom mužstvu. To se musí vyrovnat s odchody klíčových hráčů. Tomáš Bernard vyslyšel volání extraligového Mostu, brankář Michal Turczyn se stěhuje do hlavní města a bude hájit barvy druholigového mistrovského celku Rafani Praha. 

V prvním kole los přiřkl přebudovanému mužstvu rezervu extraligového TJ KOVO Praha. Pražané se v loňské sezóně po základní části umístili na sedmém místě z devíti účastníků a oproti boleslavským 43 bodům jich získali do tabulky pouhých 25. V play-off pak po jednoznačném průběhu podlehli kladenskému Jungle Fever 1:5 a 1:6. KOVO se pravděpodobně nebude moci spolehnout na výpomoc svého hlavního týmu, které se od 13:00 představí v Sudoměřicích. 

Daniel Langer (kapitán týmu): Na start soutěže se těšíme. Máme za sebou měsíc a půl letní přípravy, kterou musíme vzhledem ke zkušenostem z let minulých hodnotit kladně. Mužstvo pohromadě funguje dobře a to je něco, o co se chceme v sezóně opírat. Ztracené individuality nahradíme týmovým pojetím hry a věřím, že můžeme být úspěšní. K soupeři máme respekt, ale do utkání půjdeme sebevědomě a budeme si chtít odvézt tři body, soutěž zkrátka dobře odstartovat. Věřím, že i kluci, kteří hráli minulé sezóny níže, si dokáží, že je to jen další zápas a případnou nervozitu rychle oklepou. 

Junioři
1. kolo ELJ: SK Hokejbal Letohrad - HBC Tygři Mladá Boleslav 
Neděle 15. září od 13:00, Letohrad

Juniorský tým se musí popasovat s nepříznivými výsledky z minulé sezóny. Zatímco předloni zápolil s nejlepšími kluby na finálovém turnaji juniorské extraligy, předchozí sezónu mládežničtí reprezentanti boleslavských barev nenaplnili očekávání a bohužel nepostoupili ani do play-off. Na postupovou příčku jim chybělo propastných 14 bodů a v aktuálně startujícím ročníku tak mají co napravovat. Hned zpočátku je ale čeká nelehký úkol. 

Do cesty se jim totiž postaví Letohrad, pátý celek po základní části a klub, který už má za sebou letos jedno odehrané utkání, když junioři Letohradu zvítězili na třinecké půdě poměrem 3:0. Svěřenci trenéra Nevosada budou chtít jistě odstartovat bodovým ziskem a zabránit loňské situaci, kdy museli Tygři dohánět bodové manko z úvodu soutěže. Jak už bylo řečeno, nakonec neúspěšně.

Lukáš Lhota (kapitán týmu): Myslím si, že po nezdaru z minulé sezóny a postupném otrkávání se, jsme zjistili, na čem reálně stojíme. Nicméně bych minulou sezónu celou neshazoval, spoustu zápasů jsme prohráli o gól a se soupeři jsme po většinu utkání hráli vyrovnanou partii, ale tabulka základní části hovoří dost jasně. Doufám, že letos už budeme atakovat místa zaručující přímý postup do play off. V přípravě jsme pro to udělali maximum. Přípravu na sezónu jsme měli pestrou a náročnou, trenérský tandem Nevosadů nás rozhodně nešetřil. Věřím, že naběhané kilometry z kondičních tréninků dokážeme proměnit v góly na hřišti a dokážeme čelit i předním týmům Extraligy juniorů!

 
Utkání
Muži A | neděle 28.06.2020, 18:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - SK Kelti 2008
5:4 pp ()
 
Muži A | neděle 20.09.2020, 14:00
HBC Kladno B - HBC Tygři Mladá Boleslav
6:8 (3:1, 1:1, 2:6)
 
Muži A | sobota 26.09.2020, 16:30
HBC Tygři Mladá Boleslav - SK Kelti 2008
3:6 (1:2, 2:0, 0:4)
 
Muži A | pondělí 28.09.2020, 14:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - HBC Hradec Králové 1988 B
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
 
Muži A | sobota 03.10.2020, 13:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - HBC Hostivař B
4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
 
Muži A | sobota 29.05.2021, 15:00
HBC Tygři Mladá Boleslav - HC Red Wings Mladá Boleslav
7:3 (1:0, 3:2, 3:1)
 
Aktuální články
Valná hromada HBC Tygři Mladá Boleslav

Vážení hokejbaloví přátelé, dovolujeme si Vás pozvat na Valnou hromadu hokejbalového klubu HBC Tygři Mladá Boleslav, která se...

 
Letní pohár odstartovali Tygři výhrou v derby

Ml. Boleslav - Po dlouhém herním suchu jsou Tygři zpět v akci! Další sezóna díky striktním vládním opatřením protekla boleslavskému...

 
Tygři doma brali všechny body po souboji s Hostivaří B

Mladá Boleslav - Po vyřazení rezervy extraligového Hradce Králové v prvním kole Českého poháru přivítali Tygři ve městě automobilů...

 
Tygři postoupili v poháru přes rezervu extraligového Hradce Králové
 
Kelti oplatili Tygrům porážku z finále Letního poháru
 
Skvělý obrat na Kladně řídili bratři Lhotové
 
Tygři bez porážky vyhráli turnaj o primátora města Liberec
 
Muži potvrdili letošní dominanci vítězstvím v Letním poháru
 
Boleslav doma zničila třetí tým tabulky 10:3
 
Z Kladna se dvěma body, výhru řídil hattrickem Tomáš Lhota
 
 
© eSports s.r.o. & HBC Tygři Mladá Boleslav - kontakt: info@tygri-mb.cz RSS